Blog

15 april 2019

Schrijftip - actief schrijven is het beginsel van goed schrijven

Als je aantrekkelijker wilt leren schrijven is actief schrijven een belangrijk beginsel. Maar wat is actief schrijven precies? En hoe doe je het? In dit blog leer ik je hoe jij, zonder jezelf uit te putten, je teksten in actie laat komen.

Lees verder

12 april 2019

Storytelling - een korte uitleg over storytelling

"De trend dat je moet vertellen waarom je iets doet en al die persoonlijke verhalen vind ik echt belachelijk", zei iemand laatst tegen me. "Jij bent belachelijk" reageerde ik…in mijn hoofd. Grapje natuurlijk. Maar ik schrok wel van deze uitspraak. Het belang van storytelling is dus niet voor iedereen vanzelfsprekend. Laat mij je daarom meenemen in de wereld van storytelling met een korte uitleg over storytelling. Daarna mag je zelf beslissen of het belachelijk is of niet.

Lees verder

13 februari 2019

Mijn reis naar Mijn story­teller

Een goed verhaal moet betrouwbaar en herkenbaar zijn en er moet ontwikkeling in zitten. Zonder conflict en spanning is een verhaal eigenlijk gewoon een saaie reeks gebeurtenissen. Het verhaal van mijn reis naar Mijn Storyteller is alles behalve een saaie reeks gebeurtenissen. Lees hier meer over de levenslessen die ik tegenkwam.

Lees verder