Mijn soul story

MIJN
Soul story

Ken jij de kringgesprekken van de basisschool nog? Ik was dat ene meisje dat op maandagochtend haar vingertje het hoogst in de lucht stak om te vertellen wat ze dat weekend had meegemaakt. Zodra de woorden uit mijn mond rolden werd mijn fantasie geprikkeld en knutselde ik het ene na het andere avontuur in elkaar. Tot de meester geïrriteerd met vlakke hand op tafel sloeg om aan te geven dat mijn tijd erop zat.

Maak je geen zorgen, het is gelukkig allemaal goed gekomen. Ik lijd niet aan waanbeelden. Ik vertel inmiddels braaf de waarheid. Maar de liefde voor woorden zit in mijn bloed. De liefde voor verhalen zit in mijn hart en de liefde voor het leven stroomt door mijn aderen. Met een studie Media, Informatie & Communicatie leerde ik om authentieke verhalen in woorden te vangen. Met een studie Documentaire Productie aan de Nederlandse Filmacademie leerde ik om authentieke verhalen te visualiseren. Met reizen van Zuid-Afrika tot India leerde ik om mijn eigen verhaal te vormen.

De passie voor verhalen ontdekken, opbouwen en overbrengen loopt als een rode draad door mijn leven, maar er mijn werk van maken ging niet zonder slag of stoot. Toen het tijd werd om de arbeidsmarkt te veroveren was ik mezelf volledig kwijtgeraakt. Mijn tweede studie, de Nederlandse Filmacademie, had me behoorlijk geknakt. Vier jaar lang had ik een masker opgezet. Ik kon mezelf niet zijn in die harde filmwereld, maar wat ‘mezelf zijn’ dan inhield wist ik eigenlijk ook niet meer.

Dit is Nanda

 

de liefde voor woorden zit in mijn bloed,
de liefde voor verhalen zit in mijn hart en de
liefde voor het leven stroomt door mijn aderen.

NANDA VAN AALST 
MIJN STORYTELLER

Om terug te komen bij mijn kern reisde ik veel in mijn eentje de wereld over. Weg van onze prestatiegerichte westerse maatschappij vond ik de liefdevolle, zachte, ontspannen en gelukkige versie van mezelf. Maar zodra mijn voeten op Nederlandse bodem stonden raakte ik weer verstrikt in het keurslijf van hoe het hoort. Het stappenplan van onze maatschappij: volg en gij zult geld, geluk en zekerheid vinden. Maar dit raakte mijn kern niet. Ik wilde mijn eigen weg vinden.

Voor het vinden van mijn eigen weg heb ik op veel verschillende manieren gestreden. Van redactrice naar filmproductieleider tot aan co-founder van YAY Health Store & More. Ik streed tot de rek op was, balanceerde een aantal keren op het randje van een burn-out, maar krabbelde toch altijd weer overeind en begon opnieuw.

   WAT ik toen nog niet wist was dat ik door naar mijn innerlijke stem te luisteren en mijn hart te volgen, mijn rode draad weer zou vinden.

In 2017 had ik er genoeg van en nam een leap of faith. Ik ging doen wat goed voelde en niet wat goed stond op mijn CV. Twee Skype gesprekken en de nodige vaccinaties later zat ik in het vliegtuig op weg naar het zuiden van India om daar een half jaar te wonen en werken. Daar schrok ik zelf eerlijk gezegd ook van, want India stond nou niet bepaald hoog op mijn wensenlijstje. Het was mijn innerlijke stem (noem het intuïtie) die mij vertelde dat ik naar deze plek moest. Ondanks de smeekbedes van mijn ouders om nu eens gewoon te doen wat iedereen doet, deed ik het tegenovergestelde.

Het bracht mij bij werken voor Soul & Surf en daarmee dagelijks surfen en op een yogamat staan. Wat ik toen nog niet wist was dat ik daar, door naar mijn innerlijke stem te luisteren en vanuit mijn hart te leven, mijn rode draad weer zou vinden. Ik leerde om alle omgevingsruis te filteren, zodat ik uiteindelijk uitkwam bij een heldere boodschap rechtstreeks vanuit mijn hart. Het ontdekken, opbouwen en overbrengen van persoonlijke verhalen is wat ik wil! 

Eigenlijk is het de kern in alles wat wij doen. Iedereen op de wereld heeft een verhaal: jij ook! Wat veel mensen zich nog te weinig realiseren is hoe belangrijk dat eigen authentieke verhaal vol levenslust voor hun onderneming is. Het gaat om zo veel meer dan alleen een product of dienst. Maar hoe vind en gebruik je jouw verhaal en hoe vertel je dat op een manier dat het verbindt, impact maakt en activeert? Dat is waar ik om de hoek kom kijken!

Het verhaal van Nanda

Ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid. Door kwetsbaar te zijn nodigen we de ander uit om te verbinden. Zelf heb ik altijd mijn persoonlijke verhalen met de buitenwereld gedeeld. In mijn zoektocht naar mijn kern en eigen weg, schreef ik alles van me af. Juist door authentiek en eerlijk te zijn ontstond er verbinding met de ander. Ik kreeg veel positieve reacties op mijn schrijfsels. Met het delen van mijn verhalen inspireerde ik onbewust anderen om ook hun hart te volgen.

MET STRATEGIEËN, WOORDEN, BEELDEN, MIJN INTUÏTIE EN EEN BEETJE HUMOR HELP IK JOUW onderneming GROEIEN.

Nu begeleid ik gepassioneerde mensen die vanuit hun hart ondernemen bij het vinden van hun eigen krachtige verhaal. Een verhaal waarmee zij zich onderscheiden, impact maken, hun ideale klant aantrekken en een natuurlijke omzetgroei behalen. Dit schrijf ik op in woorden die werken. Ik werk met strategieën, woorden, beelden, mijn intuïtie en een beetje humor.

‘Multipotentialite’ is my middle name. Ik schrijf ook SEO webteksten, blogs, nieuwsbrieven, persberichten en nog veel meer. Ik schrijf in woorden die werken en die bij jou passen, want woorden zijn de ambassadeur van jouw onderneming.

Ik word gelukkig van openheid, verbinding, luisteren, elkaar een handje helpen, de wereld compassievoller maken, mijn werk, de vraag ‘waarom’, nieuwe landen en culturen ontdekken, met mijn surfboard de zee bedwingen, mediteren, yoga, dansen totdat mijn voeten pijn doen en de rust van de natuur. Dit is mijn verhaal. Ik ben benieuwd naar dat van jou!

JA! HOE VIND IK MIJN soul story?

Dit is mijn verhaal