Dit is wat jij kan leren van jouw verhaal

Ik heb het vaak gehad over de kracht van jouw verhaal voor je bedrijf. Hoe je met behulp van storytelling verbinding vindt met je ideale klant, een onderscheidend bedrijf neerzet en jezelf zichtbaar maakt.
Maar je verhaal geeft niet alleen vorm aan je zakelijk leven.

In dit blog laat ik je zien wat jij van je verhaal kan leren.

surfers in de branding

We hebben het vaak over hoe inspirerend de verhalen van anderen zijn. We laten ons motiveren door de wilskracht van Tony Robbins, we geven niet op door mensen zoals Bethany Hamilton, we durven kwetsbaar te zijn door Brené Brown. We zuigen andermans verhalen als een spons op voor persoonlijke, zakelijke en spirituele ontwikkeling. Maar heb je wel eens nagedacht over jouw eigen verhaal? Als ik je vertel dat jouw verhaal net zo waardevol is als dat van de persoon waar je het meest tegenop kijkt: geloof je me dan? 

Je hebt je twijfels hé? Toch is jouw verhaal net zo kostbaar als dat van Tony Robbins, Bethany Hamilton, Brené Brown of wie dan ook. Het bevat evenveel goud. Niet alleen om anderen mee te inspireren, maar ook om zelf van te leren. In je verhaal vind je al je lessen, antwoorden, richtlijnen voor de toekomst en persoonlijke inzichten. 

Totdat er iets bijzonders gebeurde….

Toen ik net begon met Mijn Storyteller hielp ik klanten vooral bij het vinden en op papier krijgen van hun brand story. Een verhaal waarmee zij hun ideale klant konden laten zien: dit is wie ik ben, waar ik voor sta en waarom ik de beste persoon ben die jou kan helpen. Een verhaal waarmee ze een krachtig en onderscheidend bedrijf neerzetten. Zo’n brand story ontstond doordat ik in een 3 uur durende sessie het leven van mijn klant doorliep. De sessie was vooral bedoeld om de juiste input bij mijn klant te verzamelen. Maar al snel merkte ik dat er tijdens deze sessies iets bijzonders gebeurde…..

Jouw verhaal als middel voor persoonlijke, spirituele en zakelijke ontwikkeling

Mijn rol veranderde. Van alleen interviewer nam ik langzaam de rol aan van begeleider, business coach, mindset coach, adviseur: eigenlijk werd het alles in één. En dat ontstond heel natuurlijk. Ik flowde mee op wat mijn klanten me gaven en handelde naar wat ze nodig hadden. De sessies kregen ineens een ander doel. Het levensverhaal veranderde van input voor een brand story naar middel om te reflecteren, antwoorden te vinden, inzichten op te doen en richtlijnen voor de toekomst te definiëren. Overweldigd door al deze prachtige momenten ontstond het inzicht: jouw verhaal geeft vorm aan je leven. Het is je grootste leraar.

tafel van tekstschrijver Nanda met laptop, koffie en notitieboek

Bijzondere voorbeelden uit de praktijk

Één van mijn klanten vertelde zijn levensverhaal op een moment dat hij voor zijn gevoel stil stond en vast zat. Er speelden twijfels door zijn hoofd over welke stappen hij moest nemen in het leven. Het viel me op dat er veel speelsheid in zijn levensverhaal zat en hij eigenlijk al van jongs af aan op allerlei verschillende manieren bezig was met het creëren van een eigen perfecte wereld. Het verbaasde me daarom ook niet dat hij nu eigenaar was van een co-werkplek waar speelsheid, een community gevoel en bewustzijn belangrijk waren. Hij had zijn eigen perfecte werkwereld gecreëerd. Maar vanuit dat perspectief had hij het zelf nog nooit bekeken. Toen ik deze rode lijn trok, mijn inzicht met hem deelde en wat verder doorvroeg kreeg hij tranen in zijn ogen. “Ik begrijp nu ineens waarom ik zo enthousiast word van sommigen projecten en waarom ik zo ongelukkig ben geweest. Ik begrijp mezelf ineens veel beter. Ik geloof dat ik mijn missie gevonden heb en ik weet welke richting ik op wil. Welke projecten bij mij passen, welke mensen bij mij passen, welke keuzes bij mij passen.” 

Veel andere klanten traden in zijn voetsporen en ervoeren de magie van hun eigen levensverhaal. Zoals de klant die nadat ze haar levensverhaal had verteld wegliep met tien keer meer zelfvertrouwen dan waar ze mee binnenstapte. De klant die dacht dat ze haar missie helder had, maar door de sessie een nieuwe missie ontdekte die veel meer resoneerde met wie zij was. En de klant die waardevolle inzichten kreeg in haar belemmerende gedachten en overtuigingen. 

Jouw verhaal is je meest dierbare bezit

 Om in te spelen op de magie die onstaat vanuit jouw levensverhaal heb ik een nieuwe dienst ontwikkeld. De Soul Story sessie. Een volle dag waarop we jouw levensverhaal als middel gebruiken om het beste uit jezelf te halen. Klik op deze link voor meer informatie en stuur mij een mailtje.

Klaar om in jouw verhaal te stappen? 

Geen storytellingtips missen? Schrijf je in voor mijn Tips om een onderscheidend merk neer te zetten mailing.

storyteller &
narratief coach

tekstschrijver Nanda zit lachend aan bureau met laptop

Hi, ik ben Nanda.

Tekst over jou, handig als mensen op jouw landingspagina komen via Google en zo meteen zien wie je bent en wat je doet.

Deze rechtersectie hoeft natuurlijk niet, het is een vb van wat kan! Net als de kleur/vorm van de socials hieronder.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *