Mijn favoriete storytelling podcasts

Dat ik een liefhebber ben van verhalen blijkt niet alleen uit mijn passie voor schrijven en lezen. Storytelling podcasts zijn mijn verslaving. Op de fiets, in de trein, tijdens het koken, schoonmaken of relaxend in bed laat ik mijzelf meenemen in de wondere wereld van storytelling podcasts. Er gaat gewoon niets boven luisteren naar een goed verhaal. In dit blog zet ik mijn favoriete storytelling podcasts voor jou op een rij.

Echt Gebeurd Podcast

“Nee écht?” “Ja het is echt gebeurd.” In de Echt Gebeurd Podcast vertellen mensen in Comedy Café Toomler mooie, bijzondere of grappige verhalen over wat ze zelf hebben meegemaakt. Om ervoor te zorgen dat er een vloeiend verhaal in plaats van een onsamenhangend gestamel over de lippen van de deelnemers rolt, worden zij vooraf geholpen door een redactielid. Ook leest er iedere maand iemand voor uit zijn of haar puberdagboek. Smullen! Er staan inmiddels 195 verhalen online en ik heb ze allemaal met een lach op mijn gezicht of met tranen in mijn ogen geluisterd. Bijkomend voordeel van al dit luisterplezier, is dat je leert wat er nodig is om een goed verhaal te vertellen. Hieronder een paar van mijn favorieten:

* Echt Gebeurd Podcast Afl. 17 Op Reis: Kees van Amstel
* Echt Gebeurd Podcast Afl. 121 Fiasco: Isabel Nolte 
* Echt Gebeurd Podcast Afl. 122 Verdwaald: Anke Laterveer
* Echt Gebeurd Podcast Afl. 125 Kogels: Eva Maria Staal
* Echt Gebeurd Podcast Afl. 100 Gevangen: Victor Brands
* Echt Gebeurd Podcast Afl. 110 Dieren: Joep van Deudekom
* Echt Gebeurd Podcast Afl. 117 Puberdagboek Wieger Windhorst

Relaas

Je neemt hetzelfde concept als de Echt Gebeurd Podcast en giet er een Belgisch romig sausje overheen. De Echt Gebeurd Podcast, maar dan bij onze zuiderburen onder de naam Relaas. De Belgische taal en het accent zijn een genot om naar te luisteren. Zo hoor je in een verhaal over vreemdgaan de uitspraak “Amai ik hoop niet dat mijn lief scheef gepoept heeft zeg”. Ik hoop op mijn beurt dat Belgen onderzoek doen naar het werkwoord ‘poepen’, voordat ze naar Nederland reizen. Hieronder een paar van mijn favorieten:

* Relaas Podcast Paul en de zeven tuinkabouters (dit moet je écht luisteren)
* Relaas Podcast De geheime kroketten van Wouter
* Relaas Podcast Het kriebelt in de broek van Jurgen
* Relaas Podcast De burn-in van Alain
* Relaas Podcast Kaatje, dit is de realiteit
* Relaas Podcast Matthias, de drakendodende dwerg

Serial Seizoen 1 – The Alibi 

Baltimore USA, 1999. Hae Min Lee, een populaire high-school student, verdwijnt op een dag na school. Zes weken later wordt haar klasgenoot en ex-vriend Adnan Syed beschuldigd en opgepakt voor haar moord. Hij zegt onschuldig te zijn, maar kan zich niet meer precies herinneren wat hij die bewuste middag in januari deed. Journalist Sarah Koenig duikt in Serial Seizoen 1 – The Alibi in deze moordzaak. Via telefoongesprekken met Adnan vanuit de gevangenis, gesprekken met familieleden, oud collega’s, oud klasgenoten en vrienden, probeert zij deze middag te reconstrueren en een beeld te vormen van Adnan Syed. Was deze jongen in staat om te moorden? Did he do it or not? Deze podcast zuigt je helemaal mee in dit waargebeurde verhaal. Ontzettend knap gemaakt en laat je hongerig achter naar meer.

Ben jij net als ik fan van storytelling podcasts en heb je een goede tip? Holla at ya girl!

Ook interessant voor jou!

storyteller &
narratief coach

tekstschrijver Nanda zit lachend aan bureau met laptop

Hi, ik ben Nanda, storyteller & narratief coach

In mijn blogs neem ik je mee in de kracht van storytelling, de parels van ons persoonlijk verhaal en deel ik mijn eigen persoonlijke verhalen over het verbinden met mijn hart en het ontdekken van mijn hartsverlangen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *