Wat je van daklozen kan leren over zichtbaarheid

Zichtbaarheid is waarschijnlijk hét woord van 2020 in ondernemersland. Als ondernemers werken we hard om gezien te worden: offline en online. Dit weekend leerde ik van twee daklozen een mooie les over jezelf zichtbaar maken.

Close-up van een blauw oog

De dakloze man en het oude vrouwtje

Bij de ingang van de AH staat een dakloze man. Hij positioneert zich iedere dag precies naast het toegangshekje. Vandaag kwebbelden twee oudere dames vrolijk tegen hem aan. Vorige keer toonde een vrouw hem trots alle knopjes op haar scootmobiel. Deze dakloze man zegt niet veel, misschien spreekt hij niet eens Nederlands, maar hij heeft altijd aanspraak.

Vijf meter verderop zit op een stenen bankje iedere dag een oud vrouwtje. Om haar zitbotjes nog wat comfort te geven zit ze op een groot vaal slaapkussen. Op haar hoofd draagt ze een sjaaltje dat ze stevig onder haar kin heeft vastgebonden. In haar mond staan nog precies drie tanden. Ze draagt een lange grijze trenchcoat en zwarte nette schoentjes, die hun beste tijd gehad hebben. Haar gezicht en handen zijn bruinig van het vuil, maar ze doet haar best om er in haar omstandigheden nog een beetje verzorgd uit te zien.

Ik zou zo graag een keertje met haar willen praten. Haar verhaal horen. Tot nu toe heb ik die kans nog niet gekregen. Ook deze dame babbelt er namelijk iedere dag vrolijk op los. Het plekje naast haar op het bankje is altijd bezet door buurtbewoners die samen met haar van een boterhammetje genieten of de nieuwtjes uit de buurt bespreken.

Twee prachtige voorbeelden in zichtbaarheid

De dakloze man en het oude vrouwtje zijn prachtige voorbeelden in jezelf succesvol zichtbaar maken. Helemaal op hun eigen manier zorgen ze ervoor dat ze gezien worden, zonder elkaar als ‘concurrenten’ in de weg te zitten.

Wat kunnen wij hiervan als ondernemers leren? Allereerst dat het belangrijk is om consistent te zijn. Ten tweede dat het belangrijk is om het op jouw manier te doen. Zij doen het op hun eigen manier en trekken daarmee hun ideale mensen aan die graag een praatje maken. Doe het dus op jouw manier en trek jouw ideale klant aan!

De belangrijkste lessen vind je in het dagelijks leven!

Wil je hulp bij zichtbaar worden, zodat je echt kan laten zien wie je bent, waar je voor staat en waarom je doet wat je doet? Bekijk mijn Business Story traject. Ik duik graag samen met jou in jouw verhaal. Via een gratis kennismaking kun je met mij kennismaken om te voelen of het matcht. 

businesscoaching

tekstschrijver Nanda zit lachend aan bureau met laptop

Hi, ik ben Nanda, Purpose coach

Ik schrijf over hoe jij jouw purpose kan ontdekken en kan delen. Van jouw missie op deze wereld begrijpen tot praktische tips hoe je vanuit verbinding met jezelf stappen zet om je hart te volgen.

0 reacties

Reisgids naar je hart

Ontvang mijn reisgids direct in je e-mail inbox!